Persoanele ce au drept resedinta o casa cu gradina, stiu cat de important este sa tunda periodic iarba de pe aceasta suprafata.

Vegetatia creste de la saptamana, la saptamana, deci intretinerea periodica a gazonului se dovedeste a fi mai mult decat utila.

Nimeni nu isi doreste sa aiba o gradina neingrijita, cu o iarba foarte mare, ce dau un aspect total neplacut.

Sa nu uitam ca iarba deasa este mediul prielnic de viata al multor insecte daunatoare, cum ar fi si capusele, spre exemplu. Tunderea va igieniza gradina si o va transforma intr-o zona relaxanta si ideala pentru a petrece timp alaturi de cei dragi, bucurandu-ne de frumusetile naturii din anotimpul cald.

Motocositorile pe benzina sunt la mare cautare, iar asta se datoreaza principiilor foarte practice de functionare. Practic, oricine poate sa foloseasca astfel de aparate, fara a fi nevoie de o pregatire temeinica in acest sens.

Trebuie doar sa ne echipam corespunzator, cu ochelari de protectie, manusi, dar si pantaloni lungi, deoarece in timpul tunderii ierbii pot sa sara diferite pietricele, praf sau alte impuritati ce se regasesc pe teren.

Cu cat iarba se dezvolta mai mult, cu atat devine din ce in ce mai greu de taiat, deci ar trebui sa ne ocupam cat mai des de aceasta operatiune, ca sa ne fie mai usor.

Desi pe piata exista si variata de motocoasa electrica, este mai putin avantajoasa, deoarece necesita fie conectarea la o sursa de curent, fie la un acumulator.

Exista destul de multe situatii cand vrem sa ne apucam de lucru, dar observam ca bateria este descarcata si trebuie lasata cateva ore, pentru a fi buna de folosit.

In cazul benzinei, tot ce avem de facut este sa umplem rezervorul cu cantitatea potrivita, dupa care pornim masina de tuns, fara nici un fel de inconvenient.

Producatorii recomanda motocositorile pe benzina pentru simplul fapt ca ne ofera libertate de miscare, deci putem sa cosim iarba oriunde avem nevoie.

Cand vine vorba de confortul casei noastre, observam ca dispozitivele moderne ne fac viata mult mai usoara. Nu mai trebuie sa depunem efort, ca in vremurile de demult, ci doar punem in functiune masina de tuns, care isi face treaba foarte bine.

Vorbim despre un aparat ce se depoziteaza cu usurinta intr-un mediu uscat, pe perioada iernii, spre exemplu, in garaj sau in orice alta anexa unde avem spatiul necesar. In acest fel, vom fi siguri ca atunci cand avem nevoie de el, primavara, acesta se va regasi in conditii optime de functionare.

Taierea ierbii ar trebui sa faca parte din rutina oricarei persoane ce isi doreste sa aiba o curte ingrijita si bine pusa la punct.

Pe durata zilelor toride de vara, nimic nu este mai placut decat sa bem un pahar de limonada, la umbra unui copac, chiar in gradina de langa casa. Pentru a avea parte de acest rasfat, trebuie sa punem in functiune saptamanal motocositoarea si sa scapam de speciile nedorite de plante, care cresc de la o zi, la alta.

In acest mod, ne vom putea bucura de mirosul de iarba proaspat tunsa si ne vom simti ca acasa.