Ne aflam in plina vara, cand natura este in apogeul sau, ceea ce inseamna ca vegetatia se dezvolta in permanenta, de la saptamana, la saptamana.

Cand vine vorba de curte, iarba creste foarte repede, deci avem nevoie de un dispozitiv care sa ne permita tunderea acesteia.

Intretinerea regula a gazonului este o necesitate, daca ne dorim sa avem parte de un spatiu exterior cat mai frumos, unde sa petrecem clipe minunate, in aer liber.

Motocositorile pe benzina sunt dispozitive concepute special pentru a ne veni in ajutor in acest sens, iar notorietatea acestora este din ce in ce mai mare.

In primul rand, vorbim despre fiabilitatea acestor produse, comparativ cu alte modele ce functioneaza pe baza de curent electric.

Desi avem impresia ca taierea ierbii este o operatiune complicata, cu echipamentul potrivit, acest demers devine chiar placut.

Motoarele puternice dau motocositoarei o putere mare de taiere, chiar si pe terenurile cu un grad de dificultate ridicat, unde exista vegetatie deasa.

Modelele electrice sunt prevazute cu un acumulator, ce se lasa la incarcat cateva ore inainte de utilizare. In cazul celor pe benzina, tot ce avem de facut este sa introducem carburant in rezervor, dupa care avem libertate de miscare, deci putem cosi si in colturile cele mai indepartate din gradina.

Motocositorile pe benzina sunt prevazute cu o curea de umar, dar si cu un maner, pentru a fi mult mai practice si usor de folosit in momentul in care o persoana tunde iarba.

In ceea ce priveste greutatea unui astfel de dispozitiv, observam ca majoritatea modelelor au intre 5 si 7 kg, deci sunt usor de manevrat.

Cosmetizarea curtii sau a gradinii este o necesitate, inca din luna mai si pana la sfarsitul lunii septembrie. In toate aceste luni, plantele au o dezvoltare rapida, deci tunderea ierbii se face saptamanal sau cel tarziu o data la doua saptamani. Cu cat tundem iarba mai des, cu atat ne este ma usor.

Stim deja ca iarba mare este mult mai greu de cosit, deci depunem un efort suplimentar, lucru deloc placut.

Indicat ar fi sa ne ocupam de tunderea ierbii fie dimineata sau dupa ce soarele a apus, pentru a nu avea parte de temperaturi sufocante.

Putem afirma faptul ca motocoasa este o reala investitie pentru bunastarea gradinii noastre. Avand in vedere ca vom utiliza acest aparat multi ani, trebuie sa facem alegerea corecta.

Stim deja ca un pret mic nu reprezinta intotdeauna cea mai buna varianta, deoarece produsul poate contine piese mai putin rezistente la actiunea factorilor de mediu.

Exista doua tipuri de taiere cand vine vorba de motocoase: taierea prin fir, dar si taierea prin lama. Ambele variante sunt eficiente, chiar si cand vine vorba de plante cu o tulpina mai groasa.

Asadar, motocoasa este instrumentul de taiere al ierbii cel mai des folosit in ultimii ani, iar asta se datoreaza principiului de functionare. Pentru utilizarea motocoasei nu avem nevoie de cunostinte de specialitate, tot ce avem de facut este sa folosim un echipament de protectie si sa incepem sa cosim iarba din fiecare colt al gradinii.