Fiecare persoana ce locuieste la casa stie cat de importanta este ingrijirea corespunzatoare a spatiului exterior, mai ales pe timp de vara.

In curte, gazonul va trebui tuns periodic, deci intervine necesitatea achizitionarii unui aparat specializat in acest sens.

Exista cateva criterii de care sa tinem cont cand facem aceasta alegere, pentru a fi siguri ca obtinem rezultatele dorite.

In primul rand, vom avea in vedere suprafata ce urmeaza a fi cosita, iar in functie de marime, se va alege capacitatea motocositoarei pe benzina.

Spre exemplu, o gradina de pana in 100 de metri patrati poate fi bine intretinuta cu o motocoasa mica, o gradina de 200-300 mp cu o motocoasa medie, pe cand o gradina de peste 500 mp va necesita un dispozitiv cu o capacitate mare de functionare.

In prezent, exista o gama foarte variata de masini de tuns iarba, deci vom putea opta pentru modelul ce ni se potriveste cel mai bine din punct de vedere calitate-pret.

Tot mai multi utilizatori sunt interesati de latimea de taiere a unei motocoase, un aspect important. Cu cat lama este mai mare, cu atat tundem mai repede o suprafata, fara a reveni de mai multe ori asupra unui singur loc.

Sa nu uitam ca o lama mare va avea nevoie de un motor cat mai puternic, pentru a putea fi pusa in functionare.

Zgomotul produs in momentul utilizarii este un alt criteriu de selectie, deoarece nu ne dorim sa deranjam vecinii foarte mult. Modelele silentioase sunt recomandate in cartierele mici, unde distanta dintre imobile este mica si fiecare sunet afecteaza pe cei din jur.

Si greutatea unei motocositoare pe benzina este importanta, deoarece acest dispozitiv se tine in mana in momentul tunderii ierbii, deci un model de dimensiuni reduse este mai usor de utilizat si ne ajuta sa ne mentinem echilibrul.

Rezervorul de carburant ar trebui sa fie cat mai mare, pentru a incapea o cantitate suficienta de benzina care sa ne permita cosirea intregii suprafete, fara a fi nevoie sa reincarcam motocoasa dupa doar cativa metri.

Asadar, aparatele de tuns iarba sunt indispensabile oricarei case, ajutandu-ne sa mentinem gazonul intr-o stare perfecta, pe durata lunilor de vara.